Skip til hoved indholdet
    Hjem Om os Barn og forældre i Børnehuset Kastaniegården

Barn og forældre i Børnehuset Kastaniegården

Velkommen til 

Når du får besked fra pladsanvisningen om at du har fået plads i Kastaniegården vil det være dejligt at du ringer til os, så vi kan aftale at mødes.

De første par dage kommer du med dit barn og er her en eller to timer alt efter hvor meget dit barn kan klare.
Her aftaler vi hvordan resten af ugen skal forløbe. Du starter med at gå fra stuen en times tid og komme tilbage.
Det vigtige for barnet er, at det oplever du går og kommer igen. Dit barn vil måske græde og det er helt almindeligt. Barnet vil helst være hos dig og det er derfor det græder. Vi trøster og er barnet utrøsteligt ringer vi efter dig.

Du skal medbringe et sæt tøj, bløde sko til indenfor og blødt sovetøj. Barnet får sin egen barnevogn/krybbe her så et sovedyr/klud og ekstra sutter får vi også brug for. Der skal være madpakke/flasker med og alt hvad du i øvrigt tænker dit barn har brug for i løbet af dagen.

Det vil hjælpe os hvis du skriver en lille historie som vi kan bruge til at lære dit barn at kende. Der skal stå barnets dagsrytme, hvad det er bange for/glad for, en sang det kender og hvad du synes vi skal vide.

 

 Kastaniegården har vi 2 årlige arbejdsdage, hvor børn, forældre og personale samles om at vedligeholde de udendørs arealer, bygge nye legeredskaber og vedligeholde indendørsarealerne. Vi spiser dejlig frokost sammen. 

Det er forældrebestyrelsen som arrangerer arbejdsdagene og alle børn og forældre er velkomne. 

Disse arbejdsdage er velbesøgte, og giver alle en mulighed for at få talt sammen, mens der arbejdes for at gøre Kastaniegården til et dejligt sted at være for alle i dagligdagen. 

Her leger børnene med opsyn af forældre, mens andre maler, bygger, rengør eller laver andre praktiske ting til gavn for såvel egne børn som for personalet. 

De penge vi sparer ved at gøre noget selv, kan vi bruge på andre ting. 

Vi har meget god erfaring med denne form for forældrearbejde, som giver alle mulighed for at mødes om det fælles - nemlig Kastaniegården. 

KANSTANIEGÅRDEN 
MED AKTIVITETSORDNINGEN, SOM BØRN IKKE SKAL UNDVÆRE!
 
Vi ønsker at tilbyde vores børn ekstra oplevelser (teater, musik, ture med bus, sjove og anderledes aktiviteter).
 
I kan stadig nå at bidrage til denne ordning, som er frivillig. Vi håber så mange som muligt vil være med. Beløbet lyder på 75 kr. pr. barn pr. måned. 
Hvis det er noget man har lyst til😀, bedes I oprette en automatisk overførsel hver måned til Nordea regnr. 2191 kontonr. 3495 540 056.
 
Du bedes notere dit barns/børns navn(e) på overførslen og den periode der betales for😀, så vi har mulighed for at holde regnskab med betalingerne. Beløbet skal gerne være overført den 1. i hver måned.
De bedste hilsner
Forældreforeningen i Kastaniegården😀

Formålet med kostpolitikken er at gøre børn, forældre og personale opmærksomme på, hvad børnene indtager, mens de er i institutionen eller på udflugt til fx fødselsdage. Vi foretrækker sund kost uden sukker og for meget fedt og med så få tilsætningsstoffer som muligt eller slet ingen. Vi vægter hensyntagen til økologi, smag og kvalitet højt. 

Udformning af en kostpolitik er en balancegang, hvor vi på den ene side gerne vil bidrage til at give børnene gode kostvaner og samtidig skal vi tilgodese den enkelte families madkultur, muligheder og behov. 

Vi har fokus på 3 hovedområder - den mad og drikke som serveres i institutionen, den mad som børnene har med hjemmefra (madpakken) og endelig det der serveres, når forældre holder fødselsdage i institutionens regi. 

Mål for kostpolitikken: 
- Økologiske produkter inden for rimelige, økonomiske og praktiske rammer. 
- Ingen sukker og kunstige sødestoffer. 
- Fuldkornsmel skal være en fast bestanddel af alt brød og pasta. 
- Ingen let-/lightprodukter, men fokus på at begrænse fedtindtaget. 
- De forskellige smagsoplevelser surt, sødt, stærkt, bittert og salt tænkes ind i den mad der serveres i institutionen. 
- Der vælges råvarer af god kvalitet. 
- Vand er tilgængeligt for børnene. Personalet husker flere gange om dagen at minde det enkelte barn om at drikke. 
- God hygiejne, fx skal alle børn vaske hænder inden et måltid.

Børnehuset Kastaniegården

Avderødvej 52 A
2980 Kokkedal

Telefon: